top of page
Mestevik.JPG

Gravminner

Alle har rett til fri grav i 20 år. Pårørende har råderett over gravstedet ut festetiden. Når festetiden er utgått overtar det offentlige gravstedet. Hvis ønskelig, kan festetiden forlenges ytterligere.Skal det festes (holdes av) en ekstra gravplass tilkommer festeavgift fastsatt av kommunen. Denne sendes fester av gravstedet i etterkant av seremonien.

Kirkegårdsvedtekter og lokale bestemmelser kan inneholde særlige regler. Spør oss hva som gjelder på den aktuelle gravlunden.

 

Gravminner

 

Et gravminne er et monument over den som er død. Gravmonumentet blir bli stående på graven i lang tid. Det er derfor lurt å bruke god tid før dere bestemmer dere for både gravstein og eventuelle gravminner. Vi har et stort utvalg av gravstein til svært gode priser fra våre anerkjente leverandører, Silseth Sten, Nergård Stenindustri, Brødrene Strand. Vår pris er den samme som prisen hos steinleverandøren. Det er altså ikke dyrere for deg å bestille gjennom oss.

Useriøse henvendelser kan komme fra selgere av gravminner. Vi råder deg fra å kjøpe gravminne av useriøse formidlere.

Ved å gå inn på linkene nedenfor kan dere designe ønsket gravmonument. 

Rens og oppussing av gravstein 

 

Vi hjelper til med renhold, restaurering, sikring, retting, omsliping, og fornyelse av inskripsjon/bokstaver. 

Vi er også behjelpelig med montering av lykter, vaser og annet bronseutstyr. Arbeidet gjøres normaltvis på våren og sommeren.

 

Ta gjerne kontakt ved spørsmål om vedlikehold av et gravminne,  eller for en uforpliktende befaring sammen på kirkegården.

429.jpg
Gravstein Silseth Sten 

Steinindustrien i Eide ble startet av Ivar Rasmussen Eide, og han fikk i 1936 tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin store innsats. Her kan du designe egen sten. 

181.jpg

Brødrende Strand Stenhuggeri

Med vårt designprogram kan du prøve våre modeller i flere steintyper, velge ulike skrifter og dekorer samt tilbehør som lykter og bedplater. Her kan du uforpliktende prøve deg frem eller sende inn en forespørsel/ bestilling. 

443.jpg

Nergård Stenindustri

Tidlig på 50-tallet startet min far opp egen steinindustribedrift i Eide kommune. Bedriften satset tidlig på å spesialisere seg på gravstein.

Nergård Stenindustri AS er idag en av landets ledende leverandører innen gravstein.

bottom of page